Mačací kardiomyopatický šelest u mačiek

Pin
Send
Share
Send

Ak váš veterinár pri vyšetrení Kitty zistí srdcový šelest, neprepadajte panike. Váš veterinár môže vykonať ďalšie testy, aby sa dostal na dno.

Srdcové šelesty

Ak má vaša mačka srdcový šelest, znamená to v podstate to, že veterinár zistil abnormálny zvuk pri vyšetrovaní srdca pomocou stetoskopu. Váš veterinárny lekár počúva, ako hlasný je šelest, jeho dĺžka, miesto, kde je to počuť na hrudníku a kedy sa vyskytuje v srdcovom rytme. Väčšina šelestov sa vyskytuje, keď sa srdce stiahne, keď pumpuje krv. Ak si váš veterinárny lekár myslí, že šelest vyžaduje ďalšie sledovanie, môže na zistenie problému odporučiť krvné testy, röntgenové lúče alebo ultrazvuk.

Ďalšie príznaky

Jedna vec, na ktorú sa veterinár pozerá, je celkový fyzický stav Kitty. Ak má inak zdravá mačka mierne srdcové šelesty, nemusí to byť dôvod na obavy. Ak má Kitty ťažkosti s dýchaním, vyzerá unavená, depresívna alebo schudla bez zjavného dôvodu, môže to byť srdcové alebo iné ochorenie. Povedzte svojmu veterinárovi, ak Kitty stratila chuť do jedla alebo zmenila akýmkoľvek spôsobom svoje správanie.

Kardiomyopatia

Hypertrofická kardiomyopatia nastáva, keď sa Kittyho srdcové steny zhrubnú, čím sa zmenšujú komory, oslabuje orgán. Na rozdiel od niektorých iných mačacích srdcových chorôb má často genetický základ a ovplyvňuje mladšie mačky. Jedným z prvých príznakov hypertrofickej kardiomyopatie je často srdcový šelest. Dilatačná kardiomyopatia má oveľa rýchlejší nástup, srdcové zlyhanie trvá len niekoľko dní. Zatiaľ čo srdcové šelesty sú tiež príznakom rozšírenej kardiomyopatie, s touto chorobou bude oveľa zrejmejšie, že s vašou mačkou nie je niečo v poriadku. Bude mať problémy s dýchaním a môže sa zrútiť.

Liečba

Ak dôjde k včasnému podchyteniu hypertrofickej kardiomyopatie, môže váš veterinár predpísať Kitty lieky spolu so zmenami stravovania v boji proti chorobe. Medzi lieky môžu patriť diuretiká, betablokátory alebo iné lieky bežne predpisované pacientom so srdcom. Kitty môže vyžadovať stravu s obmedzením solí alebo komerčnú stravu pre mačky. Liečba dilatovanej kardiomyopatie zahŕňa diuretiká, ktoré sa zbavujú tekutín obklopujúcich srdce. Toto ochorenie môže byť spôsobené nedostatkom taurínu v strave, ale je nepravdepodobné, ak budete Kitty kŕmiť komerčným mokrým alebo suchým krmivom pre mačky.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: . STRIKE Opening song I Walk Beside You Collaborative Cover + Chords + Lyrics (Smieť 2024).

uci-kharkiv-org