Zábery B12 na stimuláciu chuti do jedla u mačiek

Pin
Send
Share
Send

Ak Fluffy neje tak dobre, ako by mal, váš veterinár vám môže odporučiť dávky vitamínu B12, ktoré mu naštartujú chuť do jedla. To platí najmä vtedy, ak je dôvodom jeho straty chuti do jedla základné ochorenie alebo lekárske ošetrenie tohto stavu. Potrebuje kalórie, ktoré mu pomôžu presadiť sa.

Kobalamín

Kobalamín, vedecký názov pre vitamín B12, je potrebný pre metabolizmus vašej mačky. Za normálnych okolností si môže vaša mačka tento vitamín ukladať vo svojom tele. Ak je chorý alebo dôjde k narušeniu jeho imunitného systému, nemusí to tak už byť. Váš veterinárny lekár bude testovať hladiny kobalamínu v sére Fluffy a odporúča suplementáciu, ak tieto hladiny klesnú na úroveň blízku normálu alebo pod ňu. Doplnenie injekčným vitamínom B12 je veľmi bezpečné, pretože je to vitamín rozpustný vo vode. To znamená, že akýkoľvek prebytok prechádza Fluffyho obličkami a vylučuje sa do jeho moču.

Stimulant chuti do jedla

Podľa oddelenia veterinárneho lekárstva a biologických vied univerzity Texas A&M môže mať kobalamín „farmakologický účinok ako stimulant chuti do jedla“. Konštatuje, že mačkoví pacienti, ktorí nejedia a majú nedostatok vitamínu B12, často začnú znova jesť po podaní injekčných doplnkov kobalamínu. Akonáhle injekcie prestanú, mačky prestanú jesť. To je pravda, aj keď má mačka pri testovaní normálnu hladinu kobalamínu v sére. Ak je to tak, dávky vitamínu B12 by sa mali podávať každý týždeň alebo dva.

Používa sa

Mačky podstupujúce chemoterapiu na rakovinu často strácajú chuť do jedla. To platí aj pre mačky trpiace exokrinnou nedostatočnosťou pankreasu, ktorá vedie k nedostatku vitamínu B12. Mačky s EPI budú po zvyšok svojho života vyžadovať pravidelné injekcie kobalamínu spolu so špeciálnymi pankreatickými enzýmami primiešanými do potravy. Ak má vaša mačka diagnostikované ochorenie pečene, pravdepodobne nemá vo svojom systéme dostatok kobalamínu. Okrem straty chuti do jedla je nepravdepodobné, že by jeho gastrointestinálny systém dobre trávil vitamíny. Týždenné injekcie vitamínu B12 môžu zvýšiť jeho chuť do jedla a pomôcť lepšiemu fungovaniu jeho črevného systému.

Administratíva

Okrem injekčnej formy vitamínu B-12 je k dispozícii aj perorálna pasta a transdermálna verzia. Môže to byť alternatíva pre vašu mačku, ak pre vás nie je možné dostať ho každý týždeň k veterinárovi. Injekčná verzia vstupuje do jeho systému priamo, takže váš veterinárny lekár upraví orálne alebo transdermálne dávky s ohľadom na to. Načechraná pasta na ústa nemusí vadiť, pretože chutí ako kuracie mäso; transdermálny gél sa aplikuje na vnútornú stranu ucha, takže pravdepodobne nebude mať námietky proti dávkovaniu.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: Babys scottish fold, škótska klapouchá mačka (Jún 2024).

uci-kharkiv-org