Ako kúpať svoje Yorkie šteňa

Pin
Send
Share
Send

Yorkies sú energické malé psíčky s láskyplnými osobnosťami, ktoré z nich robia skvelých spoločníkov. Čas na kúpeľ nielenže udržuje jej zvodné zámky čisté a lesklé, ale umožňuje vám spojiť sa s dieťaťom Yorkie.

Krok 1

V umývadle zapnite vodu a nechajte ju bežať, kým nebude vlažná. Vložte zátku do odtoku a naplňte umývadlo 4 palcami vody. Nerobte vodu príliš hlboko, pretože šteniatko Yorkie je všeobecne vysoké iba 6 až 8 palcov.

Krok 2

Vložte svoje šteňa do vody. Dajte jej pár minút, aby si zvykla. Vždy ju pozorne sledujte a uistite sa, že sa nepokúša vyskočiť.

Krok 3

Naberte z umývadla pohár plný vody a nalejte ho cez Yorkieho. Začnite od zadnej časti hlavy a prepínajte chrbticu šteňaťa, až kým nebude celé telo mokré. Namočte si dlhé vlasy nad Yorkieho oči a pomaly striekajte vodu. Zabráňte vniknutiu vody do očí alebo uší. Yorkies sú náchylní na ušné infekcie, ak sa do nich dostane voda.

Krok 4

Striekajte šampón bezpečný pre šteňatá, ako je Yorkie Splash, ktorý neobsahuje agresívne chemikálie na chrbte šteňaťa a jemne ho napeňte po tele. Nedrhnite. Šteňatá Yorkie majú jemné detské vlasy a drhnutie môže spôsobiť ich zamotanie.

Krok 5

Vytiahnite zátku z umývadla a nechajte odtekať špinavú vodu. Opláchnite svojho Yorkie čerstvou vlažnou vodou.

Krok 6

Naneste malé množstvo kondicionéra na šteňa na srsť vášho šteňaťa. Asi po dvoch minútach jej kabát úplne opláchnite.

Krok 7

Prvých pár kúpaní šteniatko osušte uterákom, kým si zvykne na tento proces, a potom fén naneste na mierny oheň, pretože vaše šteniatko Yorkie má tenké jemné vlasy.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: Yorkie Puppy First Groom MUST SHAVE (Júl 2024).

uci-kharkiv-org