Kúpanie šeltie

Pin
Send
Share
Send

Dobre upravený šeltie je nádherný, ale jeho dlhý splývavý vrchný kabát a hustá vrstva vlasov pod ním predstavujú určité výzvy v starostlivosti. Keď sa čas kúpania sklápa, vašou úlohou je prejsť cez všetky tieto vlasy, aby kúpeľ bol pre vášho kamaráta dobrý.

Krok 1

Na svojho šeltia nastriekajte kondicionér na psie kabáty a dobre ho zapracujte do jeho srsti.

Krok 2

Úplne ho vyčešte špendlíkovou kefou a hrebeňom, aby ste odstránili všetky spletence a podložky. Osobitnú pozornosť venujte lemu okolo krku, „škrabancom“ na zadných nohách a chvoste.

Krok 3

Jemne vložte vatové tyčinky do uší vášho kamaráta, aby voda neplakala.

Krok 4

Nastavte teplotu vody tak, aby to bolo pre vaše šeltie pohodlné. Postavte ho do vane.

Krok 5

Úplne ho namočte. Pravdepodobne bude vyzerať trochu ako utopená krysa, ale je dôležité, aby ste si kabát celú namočili a až potom pridáte šampón.

Krok 6

Nalejte šampón na oblasť ramien vášho šeltia a dobre ho zapracujte. Použite toľko, aby ste skutočne videli nejakú penu. Šampónujte jeho srsť po jednej sekcii, až kým nebude celý pes pokrytý penou. Nechajte jeho hlavu až na poslednú, pretože bude mať menej námietok, ak sa s jeho tvárou hneď nepohádate. Nepoužívajte šampón v očiach.

Krok 7

Opláchnite každý kúsok šampónu od psa. Dvojitý kabát šeltie to môže urobiť tvrdým, pretože v jeho podpazuší alebo dole za chvostom sa vždy skrýva len trochu viac penovej látky. Počas opláchnutia si vtierajte ruky do jeho kabátu, aby ste povzbudili šampón k vypadnutiu. Robte to tak dlho, kým nenájdete nikde bodku.

Krok 8

Odstráňte vatové tyčinky a svoje šeltie utrite čistými vatovými tyčinkami a trochou alkoholu alebo peroxidu vodíka. Nestrkajte mu nič do uší, pretože by ste ho mohli zraniť, ak by sa rozhodol trhnúť hlavou v zlú chvíľu.

Krok 9

Zabaľte svoje mokré šteňa do uteráka a osušte ho. Väčšinu práce so sušením používajte radšej sušič vlasov ako uterák, aby ste minimalizovali podložky a zabránili nadmernému vypadávaniu.

Krok 10

Keď uschne, znova vykefujte svojho šeltia. Ak nájdete nejaké rohože, použite sprejový detangler vyrobený pre psov. Ak narazíte na úplne suché škvrny, jeho kabát mierne zvlhčite kondicionérom.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: The greatest. Sheltie Daisy 6 years (Jún 2024).

uci-kharkiv-org