Rysy správania bígla

Pin
Send
Share
Send

i Beagle obrázok od Buffy1982 z Fotolia.com

Osobnosti psov sú kombináciou genetiky, prostredia a výcviku a značná časť temperamentu psa je určená skorou socializáciou. Bígl však - rovnako ako všetky plemená psov - má svoju vlastnú osobnosť s jedinečným súborom vlastností, na ktoré má predispozíciu.

Temperament

Bígli sú mimoriadne obľúbení psi pre svoju jemnú a vyrovnanú povahu. S minimálnou socializáciou sa váš bígl bude silno spájať s ľuďmi, bude jemný k deťom a bude vychádzať s ostatnými psami. Bígli sú verní svojim rodinám a často sú veľmi láskaví.

Úrovne energie

Bígli sú vysoko energickí psi, čo znamená, že vaše šteňa bude vždy nadšené, že bude hrať so svojou rodinou. Nevýhodou je, že bígli sa môžu stať deštruktívnymi, ak nemajú dostatok pohybu. Minimálne potrebujú denne hodinu pohybu v podobe svižnej chôdze alebo behu a intelektuálne stimulujúcich hier. Niektorí bígli, najmä šteňatá a mladí dospelí, môžu potrebovať oveľa viac pohybu.

Poľovnícky inštinkt

Rovnako ako všetci psi, aj bígli majú jemne vycibrený čuch a sluch. Bígli však boli chovaní ako poľovnícke psy, čo znamená, že je oveľa pravdepodobnejšie, že ich budú rušiť zvuky a vône. Majú tendenciu prenasledovať malé zvieratá a môžu mať problém vychádzať s mačkami a inými malými domácimi miláčikmi. Včasná socializácia malých zvierat môže pomôcť znížiť túžbu bígla prenasledovať ich.

Trénovateľnosť

Bígli sú inteligentní psi, ktorí túžia potešiť. Majú tiež nezávislý pruh a môžu byť tvrdohlaví. Majitelia musia často tráviť viac času domácim výcvikom bíglov, než tomu je u iných plemien. Pomocou metód založených na odmeňovaní, dôslednosti a trpezlivosti môžete prekonať frustrácie z tréningu a pomôcť svojmu bíglovi stať sa poslušným a dobre vyškoleným členom vašej rodiny.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: HRANIČNÍ PORUCHA OSOBNOSTI uvod (Smieť 2024).

uci-kharkiv-org