Ako čistiť mačací moč od semišu

Pin
Send
Share
Send

Semiš a mačky sa nemiešajú. Bohužiaľ to mačiatko nie vždy dostane a svoje nové čižmy alebo sako môžete nájsť neopraviteľné. Keď skončíte s krikom - pre seba, pre mačku, pre svet - choďte do práce. Čím skôr semiš vyčistíte, tým lepšie budú výsledky.

Krok 1

Blokujte oblasť, aby nasiakla zvyšný moč. Najlepšie je papierová utierka, ale toaletný papier alebo čistá handrička budú fungovať. Odolajte pokušeniu drhnúť - moč rozloží iba na väčšiu plochu. Opakujte, kým oblasť nie je čo najsuchšia.

Krok 2

Použite sódu bikarbónu, ak nemôžete vylúčiť všetok moč, pretože bol absorbovaný. To sa často stáva s položkami, ako je pohovka alebo vankúš pokrytý semišom, pričom moč môže ísť hlbšie do materiálu, pretože je hrubší. Po zaschnutí oblasti posypte trochu sódy bikarbóny. Počkajte niekoľko minút, aby prášok absorboval časť vlhkosti. Potom všetko povysávajte.

Krok 3

Vyberte si svoju čistiacu zbraň. Najlepšou voľbou je enzymatický prostriedok na odstraňovanie pachov domácich miláčikov, ktorý nájdete v obchodoch s domácimi zvieratami a v niektorých supermarketoch. Prečítajte si štítok značky, ktorú kupujete. Niektorí vám povedia, aby ste dané miesto nastriekali a nechali zaschnúť cez noc, zatiaľ čo iní vyžadujú, aby ste postriekali a blotovali. Tieto produkty nielen vyčistia zamš, ale aj zbavia zápachu ničením enzýmov prítomných v moči. Nemôžete to nájsť alebo si to dovoliť? Medzitým vyskúšajte jemné mydlo na umývanie riadu. Vlhkou špongiou a trochou mydla utrite miesto, kde je moč. Opláchnite pomocou čistej špongie a vody, potom osušte papierovou utierkou.

Krok 4

Postup opakujte, až kým vôňa nezmizne. Ak stále cítite moč, niečo tu zostalo, aj keď už škvrnu nevidíte. Medzi čisteniami nechajte semiš úplne vyschnúť cez noc.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: Dorozumievam sa s mačkou pomocou aplikácie! (Smieť 2024).

uci-kharkiv-org