Ako Flea Dip psa

Pin
Send
Share
Send

i nemecký ovčiak sa teší z postriekania vodou. obrázok zenshot z Fotolia.com

Napadnutie blchami na vašej ratolesti nie je príjemné pre vás ani pre vaše šteňa. Ďalším krokom je odstránenie bĺch z vášho domu a ubezpečenie, že váš psík má ochranu proti blchám.

Krok 1

Skôr ako začnete, oblečte si jednorazové rukavice. Pred nanesením blchy namočte psa do šampónu. Pokusy o blchy fungujú najlepšie, ak je váš pes čistý. Začnite šampónom pri krku a pokračujte smerom k chvostu. Šampónovanie spôsobí, že blchy budú hľadať vyššie položené pôdy, preto začnite vysoko a vyhýbajte sa tomu, aby sa šampón dostal do očí vašej psíkovi. Dobre ho opláchnite. Vždy používajte vlažnú vodu - nie príliš studenú ani horúcu. Prebytočnú vodu utrite.

Krok 2

Pyretrínový dip zmiešajte s vlažnou vodou podľa pokynov. Pyretínové dipy sú prírodné produkty vyrobené z rastlín chryzantémy. Pyretrín sa používa na potlačenie množstva hmyzu vrátane bĺch. Blšie dipy obsahujúce pyretrín sú k dispozícii vo vašom obchode s domácimi zvieratami alebo na veterinárnej klinike.

Krok 3

Sponkovým roztokom na blchy namočte na svojho psa, počnúc hlavou a zapracujte ho do srsti. Dávajte pozor, aby sa roztok nedostal do očí, nosa a uší vášho domáceho maznáčika. Keď nastriekate špongiu na roztok, vyčesajte kožušinu opačným smerom pomocou blšieho hrebeňa. To vám pomôže zistiť, či existujú vajcia, ktoré môžete uvoľniť. Pokračujte v hubení na dipu a smerom k chvostu. Uistite sa, že ste špongiou bruško a podpazušie. Akonáhle pokryjete celé telo, vráťte sa späť a urobte to znova.

Krok 4

Vyberte psa z vody a nechajte ho uschnúť na vzduchu. Neoplachujte namáčací roztok. Prebytočnú vodu môžete osušiť.

Krok 5

Vyčistite kúpaciu oblasť. Je vhodný čas zistiť, koľko bĺch opustilo vášho psa, a posúdiť situáciu. Možno budete chcieť ošetriť svoj domov pomocou odmlžovača, povysávať a umyť podstielku celého svojho šteňa, vrátane svojho vlastného.

Krok 6

Zopakujte ponor do siedmich dní, ak je to uvedené v pokynoch. Začnite svojho domáceho maznáčika chrániť každý deň pomocou bodovej blchy alebo obojku proti blchám. Váš veterinárny lekár môže navrhnúť účinný prostriedok proti blchám.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: Dog Care: Flea Treatments for Dogs (Jún 2024).

uci-kharkiv-org