Škvrny na slzy Shih-Tzus a hnedé oči

Pin
Send
Share
Send

Pohľad do očí vášho milého shih tzu môže byť zvláštnym okamihom, napriek tomu sú tieto nádherné kukačky často sprevádzané slzami od slz z hnedých očí. Aj keď sa tomu nemôžete úplne vyhnúť, môžete urobiť niektoré kroky na zníženie zafarbenia.

Plytké očné jamky

Shih tzu je plemeno s krátkym nosom, ktoré má tiež plytké očné jamky. To znamená, že okolo očí sa budú hromadiť slzy a nalejú sa na kožušinu v okolí oblasti, čo spôsobí zafarbenie. Toto je nešťastná vlastnosť plemena a nemožno sa mu vyhnúť.

Nadmerné trhanie

Váš shih tzu môže mať tieto nepekné hnedé slzavé škvrny v dôsledku podráždenia očí. V oblasti očí sa môžu zachytiť veci ako špina, prach, mihalnice alebo iné nečistoty, ktoré môžu pri pokusoch o vypláchnutie dráždidla oko roztrhnúť. Ak je okolo psa veľa dráždivých látok, výsledkom môžu byť chronicky slziace oči.

Problémy s očami

Problémy s očami, ako sú infekcie alebo glaukóm, môžu spôsobiť slzenie. Infekcie, ako napríklad konjunktivitída, môžu spôsobiť podráždenie, začervenanie a zápal očí, čo všetko môže oči pretrhnúť. Ak máte podozrenie, že ide o problém, poraďte sa so svojím veterinárom o správnej diagnóze a liečbe.

Rast vlasov

Ak necháte vlasy okolo tváre vášho vzácneho shih tzu príliš dlhé, môže to podráždiť oko a spôsobiť slzenie. Tieto zámky majte orezané okolo oblasti očí, aby ste sa vyhli tomuto problému. Navyše bude tiež vyzerať lepšie.

Čo robiť

Najlepšie je udržiavať svoju shih tzu čistú pravidelným kúpaním a úpravou, aby ste mali tento problém pod kontrolou najlepšie, ako viete. Počas režimu starostlivosti o ňu utierajte oblasť očí vlhkou vatou alebo tampónom. Vždy choďte zvnútra smerom von. Ak je zafarbenie spôsobené infekciou, je najlepším riešením výlet k veterinárovi. Ak sú škvrny iba obyčajné v dôsledku toho, že ste obyčajný shih tzu s plytkými očnými jamkami, v obchode s domácimi zvieratami môžete kedykoľvek získať bieliaci prostriedok.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: My Shih Tzus Reaction to Bird Chirping. Someone Tried to Scam Us -Exposed. Funny Shih Tzu Moments (Jún 2024).

uci-kharkiv-org