Ako zabrániť tomu, aby váš doberman kňučal

Pin
Send
Share
Send

i dobermanský obraz od Stany z Fotolia.com

Po celý svoj život je dobermanský pinč vokálny pes - na splnenie svojich túžob používa rôzne zvuky, niektoré vtipné. Správne kňučanie skôr, ako sa z neho stane zlozvyk.

Krok 1

Ignorujte kňučanie. Aby ste zabránili fňukaniu Dobe, musíte toto správanie ignorovať. Akonáhle je váš doberman tichý, nadšene ho pochváľte, že bol ticho. Ak začne kňučať, otočte sa mu chrbtom a ignorujte ho, až kým neprestane. To ho rýchlo naučí, že kňučaniu sa nedostáva pozornosti. Nerozprávajte sa so svojím psom, keď fňuká. Webová stránka Dog Obedience Advice naznačuje, že dokonca aj vyjadrenie „buď potichu“, dáva vášmu psovi pozornosť a zabráni tomu, aby sa zastavilo kňučanie.

Krok 2

Prepravte svojho dobermana tak, aby vám poskytoval atmosféru bezpečia a ochrany. Nesprávny tréning prepraviek vedie k separačnej úzkosti a strachu z prepravky, čo na oplátku môže spôsobiť nadmerné kňučanie. Pomocou svojho šťastného hlasu povedzte „Čas prepravky!“ a vložte svoju Dobie do prepravky s malou pochúťkou. Zostaňte v miestnosti a po piatich minútach ho vypustite, ak prestal kňučať. Nepúšťajte ho von, kým neprestane kňučať, a opäť nehovorte dobermanovi, aby bol ticho. Vykonajte tieto kroky niekoľkokrát každý deň, postupujte v päťminútových krokoch, až kým vaša Dobe potichu nezostane 30 minút s vami v miestnosti.

Zakrátko vaše Dobe rozpozná frázu „Čas prepravky!“ a choď na prepravku na pochúťku. Opäť pracujte v päťminútových krokoch, tentokrát nechajte miestnosť. Pokračujte v predlžovaní času, ktorý ste mimo miestnosti. Akonáhle váš Dobe zostane potichu v prepravke sám po dobu 30 minút, môže v nej ostať jednu hodinu za každý mesiac svojho veku, ale nikdy by to nemalo presiahnuť šesť hodín bez prestávky na nočník alebo bez cvičenia.

Krok 3

Poskytnite svojmu dobermanovi dostatočné cvičenie. Kňučanie je nepríjemné, ale je to aj forma komunikácie. Dobe pravdepodobne kňučí, ak má načerpanú energiu alebo sa nudí. Dostatočné cvičenie môže zabrániť výskytu kňučania. Dobermani sú mimoriadne aktívni psi; vyžadujú duševnú stimuláciu. Poskytnite svojej Dobie aspoň 30 až 60 minút denného času behu na spaľovanie energie - nie nevyhnutne naraz.

Krok 4

Zadajte sériu základných príkazov, aby vaša Dobe namiesto kňučania vykonávala produktívne správanie. Pokiaľ váš pes pozná základné povely poslušnosti, táto technika posúva pozornosť vášho dobermanského pinča od zdroja jeho kňučania k úlohe, ktorej ste velili. Akonáhle začne vaša Dobe kňučať, povedzte „sedieť“ a „dole“. Ak plní príkazy, povedzte „dobrý pes“ a doprajte mu dobrotu. Nabudúce nechajte svojho psa sedieť; potom povedzte „zostaňte“ a choďte 20 až 30 sekúnd preč. Ak je vaša Dobe tichá, povedzte „poďte“. Len čo sa k vám Dobe dostane, povedzte „sadnite si“ a odmeňte ho pochúťkou. Pinč doberman miluje duševné problémy; tréning pomocou série príkazov ho rozptýli a odmeňuje poslušné správanie.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: ДОБЕРМАН. Мифы и заблуждения (Júl 2024).

uci-kharkiv-org