Ako naučiť maltské šteňatá trikom pomocou pamlsku

Pin
Send
Share
Send

Výcvik šteniatka pomocou liečenia ako odmien sa nazýva pozitívny posilňovací výcvik. Rozvíjajte vedenie v balení, zostaňte pevní v tréningových metódach a odmeňte svoje šteňa za dobré správanie. Okamžite ho dáte trénovať.

Krok 1

Začnite trénovať svoje maltézske šteniatko hneď, ako ho odnesiete domov a stanete sa vedúcim smečky. Maltézske šteniatka sú rozkošné, ale ich roztomilosť ich často vedie k zlému správaniu. Maltskí majitelia majú tendenciu zaobchádzať so svojimi mláďatami ako s deťmi, čo vedie k tomu, že si šteňa robí, čo chce, bez toho, aby poznali pravidlá alebo príkazy. Ako šteňa rastie, zachová si túto mentalitu a bude oveľa ťažšie trénovať ako dospelý pes.

Krok 2

Naučte svoje šteňa jedno alebo dvojslovné povely, ako napríklad sedieť, zostať, hovoriť, prísť, dole a podobne. Šteňatá nereagujú dobre na viacslovné slovné spojenia alebo vety. Zadajte šteniatku povel a v prípade potreby mu pomôžte najskôr splniť povel. Ak chcete, aby šteňa sedelo, povedzte „Sadnite si“, potom mierne zatlačte jeho zadok na zem a odmeňte ho pochúťkou. Buďte vo svojom tréningu pevní a dôslední. Nikdy svojmu šteniatku nedávajte dobrotu, ak príkaz nesplní úplne, ale vždy, keď tak urobí, odmeňte ho. Maltézske šteniatka sú hravé a radi na ľudí zapôsobia svojimi trikmi, takže so svojím šteniatkom pracujte každý deň na príkazoch na psychickú stimuláciu a ako hracia doba pre vaše šteňa.

Krok 3

Dajte pamlsky ako odmenu, až pokým váš maltezák zakaždým nesplní príkaz. Maltezák je veľmi inteligentné plemeno a rýchlo sa uchytí k pozitívnej výstave. Akonáhle váš maznáčik perfektne reaguje na povely, ktoré používate viackrát denne, začnite sa odstavovať od toho, aby ste mu zakaždým dávali maškrty. Dajte mu pochúťku trikrát zo štyrikrát, kým správne zareaguje na povel. Keď mu nedáte dobrotu, chváľte ho slovne tým, že mu poviete, že urobil dobrú prácu, a prejavíte mu náklonnosť. Znížte počet prípadov, keď mu dáte pamlsok, až kým na dokončenie príkazu už nebude potrebovať stimul. Keď váš maltezák dokončí povel správne, vždy mu venujte určitý druh pochvaly alebo náklonnosti.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: Malta beaches by drone in 4k (Jún 2024).

uci-kharkiv-org