Ako by ste mohli naučiť šteňatá piť vodu v miske?

Pin
Send
Share
Send

Prechod z materského mlieka na tuhú stravu je jedným z najväčších míľnikov v živote šteniatka. Trochu trpezlivosti a školenia naučí vaše šteňa piť z misky.

Krok 1

Suché krmivo pre šteňa namočte teplou vodou. Pridajte jej dostatok vody do misky na jedlo, aby ste dosiahli konzistenciu polievky, a doprajte ju šteniatku počas jeho pravidelného kŕmenia. Šteňa bude pri jedle špliechať vodu na dne misky a oboznámi sa s myšlienkou piť tekutinu z misky.

Krok 2

Naplňte plytkú koláčovú formu trochou vody. Mnoho šteniat odmieta piť vodu z hlbokej misy a plytká panvica uľahčuje jeho malému telu dosiahnuť na drink. Vodu vždy nechajte dole, aby vaše šteniatko mohlo piť, keď má smäd.

Krok 3

Do misky na vodu pridajte niekoľko kociek ľadu. Šteňatá sú prirodzene zvedavé a kocky ľadu si budú olizovať pri pokuse o ich vybratie z misky. Pri prenasledovaní kociek bude prijímať vodu a hydratovať ju, kým sa bude hrať na panvici.

Krok 4

Nalejte niekoľko lyžičiek elektrolytického nápoja do vody. Mlieko je oveľa sladšie ako voda a elektrolyty vodu mierne osladzujú a poskytujú živiny, ktoré pomáhajú udržiavať šteňa hydratované.

Krok 5

Pridajte do vodnej panvice trochu kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka. Niektoré šteniatka odmietajú vodu, pretože nemajú žiadnu chuť, a kurací vývar im dodáva dostatočnú chuť, aby ich nalákali na pitie. Akonáhle šteniatka pravidelne pijú, pridávajte čoraz menej vývaru, kým ich neodstavíte od čistej vody.

Pin
Send
Share
Send

Pozri si video: PREČO PIŤ DESTILOVANÚ VODU (Júl 2024).

uci-kharkiv-org